دستیار وزیرخارجه: اف ای تی اف هیچ كشوری را موظف نمی كند اطلاعات مالی و غیرمالی اش را به بیگانه بدهد
پول من دستیار وزیرخارجه: اف ای تی اف هیچ كشوری را موظف نمی كند اطلاعات مالی و غیرمالی اش را به بیگانه بدهد
بخش هایی از این مصاحبه را می خوانید: آیا امكان دارد در نتیجه همكاری ایران در اجرای استانداردهای «اف ای تی اف»، اطلاعات بانكی افراد و نهادهای ایرانی در اختیار این گروه قرار گیرد و منجر به سوءاستفاده شود؟
«FATF» نهادی است كه با مشاركت دولت ها استانداردسازی می كند و آنها را در قالب سفارش منتشر می كند. یعنی این طور نیست كه یك مرجع بین المللی فوق دولتی وجود داشته باشد و بگوید دولت ها باید این عملیات ها را انجام و نتیجه را گزارش كنند. اصلاً چنین چیزی نیست. یعنی «FATF» چنین ظرفیتی را ندارد یك مرجع مشورتی است كه كشورها دور هم می نشینند و استاندارد تعیین می كنند، این استانداردها در قوانین ملی اعمال می گردد. همینطور مكانیسم های مختلف ارزیابی وجود دارد كه مطمئن شوند كه این استانداردها بدرستی از جانب كشورها اعمال می شوند. در این ارزیابی خود دولت مربوطه هم نقش دارد و هدف اطمینان از برخورد با كاستی ها و بهبود اجرای استانداردها مطابق با قوانین داخلی آن كشور است. نه تنها در این قالب بلكه هر قالب دیگری، هیچ كس حاضر به در اختیار دادن اطلاعات بانكی اتباع خود نیست. تا آنجا كه می دانم همه نهادهای داخلی درگیر در مبحث به آن حساسیت دارند و طبیعی است كه هیچ مسامحه ای نداشته باشند.
برخی مواردی كه منتقدان به صورت مشخص اشاره می كنند، این است كه می گویند در نتیجه پیوستن ایران به«FATF»، یكسری از اطلاعات مبادلات بانكی ما در اختیار این گروه ویژه قرار می گیرد و آنها می توانند از این اطلاعات ضد منافع ملی كشورمان سوءاستفاده كنند. مثلاً بعضی از كشورهای غربی، یك سازمان مقاومت را گروه تروریستی می دانند و می گویند اگر ایران به«FATF» بپیوندد، باید كمك هایش را به این جریان آزادیبخش قطع كند. با عنایت به اینكه تعریف ما در این باره با تعریف جامعه جهانی همخوانی ندارد و مبتنی بر ارزش ها و دیدگاه ماست، به این نكته چه پاسخی می دهید؟
هیچ كشوری اطلاعات خویش را بخصوص اگر ذره ای حساسیت داشته باشد در اختیار دیگران قرار نمی دهد. اصولاً «FATF» ساختاری برای دریافت اطلاعات از كشورها ندارد. جایی نیست كه مثلاً پایگاه دریافت داده ها باشد. تنها بحث همكاری بین كشورها مطرح است كه برپایه توافق دوجانبه انجام می گردد. در این توافق ها اصل مهم و كلیدی این است كه همكاری بین المللی تنها در چارچوب قوانین و مقررات ملی طرفین توافق قابل انجام است. در مورد تروریسم، همه كشورها تعاریفی دارند كه كمابیش خیلی نزدیك بهم هستند. مبحث تروریسم همینطور یك مبحث آكادمیك است و عناصر تعریف تروریسم مشخص هستند. آنچه باعث اختلاف است مصادیق تروریسم است. هر كشوری برای خودش مصادیقی دارد و آن را اعلام می كند و برای نظام حقوقی خودش معتبر است و مطابق قانون ملزم به رعایت می باشد. هیچ كشوری حق تحمیل مصادیق خود به كشور دیگری ندارد. 17302
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب