عضو سابق شورای عالی بورس مطرح كرد

راهكارهای جذب سرمایه های خرد به بازار سرمایه

راهكارهای جذب سرمایه های خرد به بازار سرمایه به گزارش پول من عضو سابق شورایعالی بورس مهمترین راهكار جذب سرمایه های خرد به بازار سرمایه را هدایت نقدینگی به سمت بخش های مولد و اشتغالزا عنوان نمود.



به گزارش پول من به نقل از مهر، حسین عبده تبریزی امروز در نشست تخصصی «مشاركت سرمایه های خرد در بازار سرمایه» در سومین كنفرانس حكمرانی و سیاستگذاری عمومی اظهار داشت: در اولین گام برای توسعه بازار سهامداری باید ببینیم كه آیا سهامداران می توانند سود مناسبی از سرمایه گذاری به دست آورند یا خیر؟ آیا بازار سرمایه فرصت مناسبی برای جمع آوری پس اندازهای كوتاه مدت و سوددهی آنهاست؟
وی اضافه كرد: منابع حاصل از جمع آوری سپرده های خرد در بازار سرمایه را باید بگونه ای اختصاص دهیم كه رشد پایدار در اقتصاد ایجاد نماییم.
عبده تبریزی خاطرنشان كرد: در كشور ما بازارهای سرمایه برای شركت های متوسط كارآمدی بالایی ندارند و نمی توانند از منابع آن بهره ببرند. همان فضایی كه سالهاست در بازار پول و بانكی رخ داده و فضا به حدی تنگ شده كه بخش خصوصی از تأمین اعتبار در رقابت با بخش دولتی خارج شده است، در بازار سرمایه هم در حال شكل گیری است.
عضو سابق شورایعالی پول اضافه كرد: یكی دیگر از ضعف های بازار سرمایه این است كه ناشران، گزینه های متنوعی ندارند. مثلاً بازار بدهی بلندمدت نداریم. البته در كشوری كه تورم به ۲۰ درصد می رسد، بازارهایی مانند بازنشستگی و بیمه بلندمدت در آن ناكارآمد است و در قراردادهای بلندمدت برای متعادل كردن بازار تأمین مالی با مشكل مواجه هستیم.
وی تاكید كرد: برای جذب مردم به بازار سرمایه در مقیاس بزرگ تر باید به این نكته دقت كنیم كه منابعی كه از این مسیر جمع آوری می شود، در چه مسیری هزینه شده است.
عبده تبریزی اضافه كرد: در ایران سرمایه گذاران عمدتاً به سرمایه گذاری در بازارهای فیزیكی مانند طلا، ملك و نهایتاً ارز و سپرده بانكی عادت دارند، آن هم در شرایطی كه سپرده های بانكی از مالیات معاف هستند، ازاین رو بازار سرمایه باید تلاش سنگینی كند تا سرمایه ها به این بازار بیایند.
وی خاطرنشان كرد: اگر تخصیص منابع به درستی صورت گیرد، بازدهی بازار سرمایه برای جلب سرمایه گذار اتفاق خواهد افتاد.
عبده تبریزی با اشاره به اینكه بازارهایی كه با نرخ رشد بالا مواجهند در بلندمدت با مشكل نقدینگی مواجه می شوند، اظهار داشت: یكی از ابزارهای مناسب جمع آوری سپرده های بلندمدت در بازار سرمایه، اوراق بدهی نقدشونده است كه هم اكنون در حال گسترش در بازار سرمایه است و با عنایت به كسری بودجه سال آینده، اوراق بیشتری منتشر خواهد شد.
مشاور سابق وزیر راه و شهرسازی سپس به تقسیم بندی سرمایه گذاران در بازار سرمایه پرداخت و اظهار داشت: برخی مانند صندوق های بازنشستگی به دنبال خرید و نگهداری سهام در بلندمدت هستند. دسته ای دیگر مانند صندوق های سرمایه گذاری در حال خرید و فروش مداوم انواع ابزار در بازار سرمایه در بازدهی های زمانی كوتاه بوده و دسته سوم كسانی هستند كه عمدتاً سرمایه گذاران خصوصی بوده و روزانه خرید و فروش انجام می دهند.
وی افزود: وقتی از مشاركت گسترده در بازار سرمایه حرف می زنیم می بینیم كه همه این سرمایه گذاران در بازار نقش دارند و نقش آنها به روز كردن قیمت ها در بازار سهام است اما در شرایط كنونی كه سرمایه گذار وارد كشور نمی گردد و با مشكل نقدینگی مواجه هستیم، بهتر است سرمایه های سهامی خاص را ساماندهی و تأمین مالی نماییم. این كار در سایر بازارها هم رخ می دهد، كما اینكه عده ای سرمایه گذاری می كنند و فردی بساز و به فروش است یا عده ای پول می دهند تا فردی در بازار بازرگانی كند. در بورس هم می توان این بخش را تقویت كرد.
عبده تبریزی با اشاره به شاخصهای گوناگونی كه می تواند مردم را به بازار جذب نماید، اظهار داشت: مهمترین این موارد، سرمایه گذاری در بخش های مولد و شركت های تولیدی است. با اینكه نوع ماركتینگ این بازار دشوار است اما طیف گسترده ای را در بر می گیرد. هنوز نتوانسته ایم اعتماد عمومی مردمی را كه علاقه مند هستند تا سرمایه هایشان به بخش های مولد و اشتغالزا هدایت شود، جذب بازار سرمایه نماییم.



1398/10/27
15:20:09
5.0 / 5
4373
تگهای خبر: ابزار , ارز , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما