دلار بازار سهام را به هم ریخت

دلار بازار سهام را به هم ریخت به گزارش پول من ركوردهای پیاپی شاخص بورس ادامه دارد؛ برپایه آخرین گزارش ها، شاخص بورس در آستانه ۵۰۰ هزار واحدی شدن قرار دارد؛ به صورتی كه با رشد كمتر از ۲ هزار واحد به ۵۰۰ هزار واحد می رسد.



به گزارش پول من به نقل از خبر آنلاین، به نظر می آید بورس تهران گذری زودهنگام از ویروس كرونا و ورود به فهرست سیاه اف ای تی اف را تجربه كرده است؛ اما بهرحال در ۱۱ ماه نخست سال به صورت قاطع در كسب بازدهی نسبت به بازارهای رقیب پیشتاز بوده است.
برخی تحلیل گران اقتصادی معتقدند بازار سرمایه ظرفیت جذب نقدینگی را در بورس دارد و الان به جای ورود سرمایه ها به بازار ارز، طلا یا مسكن كه تنها گرانی به دنبال دارد، به حوزه بورس و بازار تولید وارد شده كه بسیار مثبت است.
كارشناسان معتقدند الان در عین حال كه قیمت ارز در بازار روندی افزایشی به خود گرفته است، وضعیت بازار بورس هم نوعی خودتاییدشوندگی این بازار را نشان داده است. به عبارتی، پول هایی كه سال جاری و به خصوص در ماه های گذشته توانستند بود از خرید سهام سود كند، انگیزه تازه ای برای ورود به بازار سهام پیدا كرده است.
این در شرایطی است كه در ابتدای هفته به دنبال ورود ایران به فهرست سیاه اف ای تی اف و در عین حال، خبر شیوع كرونا در كشور، فعالان بازار سهام به شدت نگران تأثیر منفی این دو مسئله روی بازار سهام بودند. اما نمودار و داده ها نشان داده است كه بازار سهام علیرغم این كه در لحظه اول تأثیر منفی از این مسایل گرفت، اما بعد از آن تغییر جهت داد و رشد كرد؛ تا جایی كه در آستانه ورود به كانال ۵۰۰ هزار واحدی قرار گرفت.

بی اثری اف ای تی اف و كرونا
كارشناسان و تحلیل گران بازار سرمایه معتقدند كه در واقعیت ماجرا باید بازار سهام از دو مقوله اف ای تی اف و ویروس كرونا تأثیر منفی می گرفت، اما به نظر می آید مسایلی همچون رشد نرخ دلار و نقدینگی بالای در اقتصاد، همچنان دو جریانی هستند كه قدرت بیشتری برای اثرگذاری روی بازارها دارند.
بازار ارز در ایام گذشته به شدت تحت تأثیر مسایل سیاسی نوسان پیدا كرد؛ تا جایی كه گاها در بازار با قیمت ۱۶ هزار تومان هم دیده شد؛ باآنكه به سرعت در كانال ۱۵ هزار تومان جا خوش كرد. هم اكنون قیمت دلار در بازار ۱۴ هزار و ۷۵۵ تومان است. از جانب دیگر، بنا به گزارش ها حجم نقدینگی كشور به بیشتر از ۲ هزار هزار میلیارد تومان رسیده است و این یعنی، ورود حتی حجم اندكی از این نقدینگی، بازار سهام را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.
برآوردها از آن حكایت می كند كه علیرغم این كه موقعیت فعلی بازار سرمایه با ریسك های تازه ای روبه رو است، اما با این وجود بازار سهام در محدوده پیشبینی ناپذیری حركت می كند و چشم انداز قطعی ای از آینده آن وجود ندارد؛ به صورتی كه هر برآوردی، می تواند سهامداران را وادار به اقدام های هیجانی كند.
دو اتفاق در اقتصاد كشور
آن طور كه از تحلیل ها برمی آید، هم اكنون دو اتفاق در كشور رخ داده است؛ اول اینكه سالی بین ۲۷ تا ۲۸ درصد حجم پول در اقتصاد افزایش می یابد و از جانب دیگر بین ۵ تا ۱۰ درصد هم از حجم كیك اقتصادی كم می شود. به عبارتی، همواره پول بیشتری برای مصرف كالا و خدمات كمتری وجود دارد كه منجر به تورم می شود.
اتفاق دوم، نرخ بهره واقعی است كه از تفاوت نرخ بهره اسمی و تورم به دست می آید. برپایه پیشبینی ها در سال آینده، نرخ تورم نقطه به نقطه بین ۲۵ تا ۳۰ درصد و نرخ بهره اسمی هم با اهتمامی كه بانك مركزی تابحال به خرج داده بین ۱۵ تا ۲۰ درصد خواهد بود. ازاین رو حداقل نرخ بهره واقعی منفی ۲۰ درصد خواهد بود.
در این میان، نرخ بهره منفی ۲۰ درصد به معنای بی ارزش شدن پول به اندازه ۲۰ درصد است كه این مسئله باعث می شود افراد به سمت دارایی هایی بروند كه فكر می كنند می توانند ارزش پولشان را حفظ كنند. این در شرایطی است كه كاهش ارزش پول در هفته های اخیر به حدی بوده كه عملا این مسیر را در بازار سرمایه بوجود آورده است.
۲۲۳۲۲۵

1398/12/08
10:14:43
5.0 / 5
4021
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما