موافقان و مخالفان لایحه نحوه كمك های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان فنی و حرفه ای چه گفتند؟

موافقان و مخالفان لایحه نحوه كمك های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان فنی و حرفه ای چه گفتند؟ کلیات لایحه نحوه کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان فنی و حرفه ای در حالی تصویب گردید که مخالفان آنرا روش غلطی دانسته و مخالفان آنرا گامی برای کمک به این سازمان توصیف کردند.


به گزارش پول من به نقل از ایسنا، در جلسه علنی امروز( یکشنبه) و در جریان بررسی کلیات لایحه نحوه کمک های اشخاص حقیقی و حقوقی به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، سید غنی نظری نماینده خلخال و کوثر بعنوان نخستین مخالف کلیات اظهار نمود: این لایحه به مفهوم ایجاد روش غلطی در جامعه یعنی کمک به دستگاه های دولتی است؛ سازمان آموزش فنی و حرفه ای از امکانات خوبی برخوردار بوده و فقط به سبب ضعف مدیریتی نتوانسته از این امکانات به درستی استفاده نماید.
وی ادامه داد: تصویب این لایحه بدان معناست که هر دستگاهی پس از مضیقه بودجه لایحه ای برای دریافت کمک مردم به مجلس ارائه کند حال اینکه وجود اینگونه کمک ها فسادزا بوده و عمده کمک های مالی در جایگاه خود استفاده نمی گردد. این سازمان بجای دریافت کمک های مالی به پرسنل خود کمک کرده تا کارایی اش افزایش پیدا کند.
نصراله پژمان فر نماینده مشهد بعنوان نخستین موافق کلیات اظهار داشت: سازمان فنی و حرفه ای مسئولیت مهارت آموزی و توسعه اشتغال را در کشور بر عهده داشته و امروز بعنوان یکی از حلقه های مفقود ایجاد اشتغال است. با نگاه به منابع بودجه دولتی نمی توان مشکلات کشور را حل کرد و نباید ما با تصدی گری کار را سنگین تر نماییم. دستمان را باید جلوی مردم دراز کرده و از اصل ۴۴ و خصوصی سازی کمک بگیریم. اجازه دهیم سازمان آموزش فنی و حرفه ای طبق ضوابط روشن و مشخصی جهت خرید لوازمات و آموزش افراد برای ورود به بازار کار و ایجاد اشتغال پایدار نقش آفرینی کند.
علیرضا سلیمی نماینده محلات بعنوان دومین مخالف کلیات اظهار داشت: در این لایحه هیچ اثری در خصوص کاهش تصدی گری دیده نمی گردد، در این لایحه از هدایا نام برده شده اما سوال این است که آیا سازمان فنی و حرفه ای می تواند این هدایا را غیر از مورد نیت اهدا کننده مصرف کند؟ در اینجا یک مشکل شرعی وجود دارد و شورای نگهبان آنرا رد خواهدنمود.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بعنوان دومین موافق کلیات اظهار داشت: مجلس قانون نظام جامع آموزش فنی و حرفه ای را پس از ۴ سال بررسی و پیگیری تصویب کرد. یکی از موانع برای اجرائی کردن شعار سال بحث مهارت آموزی و آموزش نیروی کار حرفه ای است که ما باید دراین زمینه با بهره گیری از کمک های بخش خصوصی این مساله را پیش ببریم.
بگفته وی حدود ۱۱ میلیون دانش آموخته پس از انقلاب در کشور وجود دارند که نتوانسته اند مهارت لازم را برای ورود به بازار کار کسب کنند. ما در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برای مهارت آموزی، پنج میلیارد تومان برای مهارت آموزی سربازان و پنج میلیارد تومان برای مهارت آموزی زندانیان تخصیص داده ایم.
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم نیز بعنوان سومین و آخرین مخالف کلیات اظهار داشت: توسعه تشکیلات مخالف برنامه ششم توسعه است از جانب دیگر طبق این لایحه باید تمام وجوه واریزی کمک کنندگان به خزانه کل کشور واریز شود که مخالف اصل ۵۳ قانون است، طبق این اصل تنها وجوه دولتی به خزانه واریز می شود.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر نیز بعنوان سومین و آخرین موافق کلیات اظهار نمود: آنقدر سازمان آموزش فنی و حرفه ای درگیر مشکلات است که اگر یک وزارتخانه برای آن راه اندازی شود کار اشتباهی نیست، ما برای ایجاد اشتغال در کشور به این مساله نیاز داریم. طبق این لایحه این سازمان می تواند مانند سازمان نوسازی فعالیت داشته باشد. کمک گرفتن از مردم کار بدی نیست و با بهره گیری از کمک های مردمی می توان تجهیزات سازمان های فنی و حرفه ای را نوسازی و به روز کرد برای اینکه کمک های دولتی کفاف این کار را نمی دهد، افراطی که در توسعه دانشگاه ها طی سالهای قبل داشتیم نباید سبب تفریط ما در این سازمان شود.



1400/01/29
14:11:42
5.0 / 5
1297
تگهای خبر: بازار , دستگاه , دولت , كمیسیون
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما