استقبال اقتصادهای توسعه یافته از ریزش قیمت نفت

استقبال اقتصادهای توسعه یافته از ریزش قیمت نفت به گزارش پول من، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، کاهش قیمت های انرژی و مواد غذایی را عامل مهمی در بهبود فعالیت و اطمینان اقتصادی برشمرد.



به گزارش پول من به نقل از ایسنا، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی با بالا بردن پیشبینی های رشد اقتصاد جهانی برای سال جاری و سال آینده، اعلام نمود: نشانه هایی از بهبود اندک اقتصاد جهانی به لطف کاهش قیمت های انرژی و مواد غذایی در ابتدای سال ۲۰۲۳ نمایان شده است.

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی حالا نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۳ را ۲.۶ درصد پیشبینی می کند که بالاتر از برآورد قبلی ۲.۲ درصد در نوامبر است و همینطور نرخ رشد سال ۲۰۲۴ را ۲.۹ درصد برآورد می کند که ۰.۲ درصد در مقایسه با نرخ پیشبینی شده در نوامبر بالاتر است.

با وجود انتظار برای نرخ رشد اقتصادی بالاتر، سازمان توسعه و همکاری اقتصادی تصریح کرد که روند احیا، همچنان شکننده مانده و ریسک ها و مخاطرات به سمت نزولی تمایل دارند. بهبود چشم انداز همچنان شکننده است. ریسک ها و مخاطرات تا حدودی متوازن تر شدند اما به سمت نزول متمایل مانده اند. ابهامات نسبت به روند جنگ در اکراین و تبعات گسترده آن، مایه نگرانی اصلی است. به علاوه، ارزیابی تأثیر افزایش نرخ های بهره دشوار است و می تواند صدمه پذیری های مالی در مقابل بدهی بالا و ارزش دارایی ها و همینطور در قسمت های خاصی بازار مالی را نمایان کند. فشار ها در بازارهای انرژی جهانی امکان دارد همینطور باردیگر ظاهر شده و به تجدید افزایش قیمت و تورم بالا منتهی شود.

با این حال، این سازمان تصریح کرد که کاهش قیمت های انرژی و مواد غذایی، یک عامل اصلی در بهبود فعالیت اقتصادی و اطمینان در اوایل سال ۲۰۲۳ بود.

در گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی آمده است: هر چند سطح قیمتها در مقایسه با سطح قبل از جنگ نسبتا بالا هستند، اما سطوح فعلی قیمت ها، قدرت خرید اغلب شرکت ها و خانوارها را افزایش داده و به کمتر شدن نرخ تورم مبنا، کمک می نماید. بازگشایی زودتر از حد انتظار چین همینطور تأثیر مثبتی بر فعالیت جهانی خواهد داشت و فشار زنجیره تأمین را کاهش داده و گردشگری بین المللی را تقویت می کند.

آژانس بین المللی انرژی هفته گذشته اعلام نمود پیشبینی می شود بازگشایی چین، محرک رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۳ باشد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود از بازار نفت، پیش بینی نمود بازار نفت از مازاد عرضه در نیمه اول سال ۲۰۲۳، به کمبود عرضه در نیمه دوم سال تغییر وضعیت پیدا خواهد نمود. بهبود اقتصادی در چین، تقاضای جهانی برای نفت را به رکورد بالایی می رساند.

بهای معاملات نفت برنت روز جمعه با یک دلار و ۷۳ سنت معادل ۲.۳ درصد کاهش، در ۷۲ دلار و ۹۷ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۶۱ سنت معادل ۲.۴ درصد کاهش، در ۶۶ دلار و ۷۴ سنت در هر بشکه بسته شد. نفت برنت هفته گذشته حدود ۱۲ درصد سقوط کرد که بزرگترین کاهش هفتگی از دسامبر بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت ۱۳ درصد از قیمت نهایی جمعه گذشته سقوط کرد که بزرگترین کاهش هفتگی از آوریل گذشته بود.





منبع:

1402/01/01
02:56:23
5.0 / 5
419
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما