مركز مبادله در جواب صمت:
بازار ارز تجاری نقشی در تخصیص ارز ندارد
به گزارش پول من، مرکز مبادله ارز و طلا در جواب معاون وزیر صمت که از سرعت عمل کم تخصیص ارز توسط مرکز مبادله گلایه کرده بود، اعلام نمود که بازار ارز تجاری این مرکز نقشی در تخصیص ارز ندارد.
به گزارش پول من به نقل از مهر، به دنبال گلایه روز گذشته وزارت صمت از سامانه ارز تجاری، امروز چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ مرکز مبادله ایران، در پاسخ نسبت به حوزه اختیارات و وظایف این مرکز مبادرت به شفاف سازی و اطلاع رسانی کرد.
روز گذشته ۱۶ بهمن ۱۴۰۳، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزیر صمت در یک نشست خبری و در جواب سوال خبرنگار مهر در مورد وضعیت تخصیص ارز به صنایع تصریح کرده بود: سامانه ای که اخیراً بانک مرکزی تحت عنوان مرکز مبادله ارزی بوجود آورده نتوانسته سرعت عمل و چابکی خویش را در تخصیص ارز داشته باشد.
شیخ همینطور در ادامه اظهار داشته بود: طی صحبتی که با وزیر صمت داشتیم، آقای اتابک اعلام نمود که در حدود ۶ میلیارد دلار برای تخصیص به صنعتگران آماده شده اما مرکز مبادله باید بتواند با اصلاحاتی فضای تعامل و مبادله ارزی را با دقت و سرعت بیشتری فراهم آورد تا صنعتگران از دریافت بموقع ارز رضایت داشته باشند.
بر همین اساس امروز مرکز مبادله ارز و طلای ایران هم به دنبال طرح این مسایل از سوی معاون صنایع عمومی وزارت صمت در مورد بازار ارز تجاری این مرکز و در جواب سخنان معاون وزیر صمت اعلام نمود: بازار ارز تجاری صرفا بستری جهت معامله بازرگانان است و نقشی در تخصیص ارز ندارد؛ بیان مسایل احتیاج به دقت بیشتری دارد. جزئیات بیشتر این اطلاعیه به شرح زیر است:
بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران بعنوان بازار رسمی و سامان یافته ارز در جهت تسهیل معاملات ارزی، کاهش هزینه جست وجو و جورسازی، کاهش ریسک طرف مقابل، کشف قیمت عادلانه و مرجع، و کاهش هزینه های نقل وانتقالات برون مرزی ارز تشکیل شده است. صادرکنندگان، واردکنندگان، موسسات اعتباری، بانک مرکزی و … همچون ذی نفعان این سامانه هستند و تابحال بیشتر از ۲/۲ میلیارد دلار ارز در این بازار معامله شده است. بازار ارز تجاری مرکز مبادله صرفا بستری جهت معاملات بازرگانان بوده و نقشی در تخصیص ارز ندارد.
این بازار بعنوان محل انجام معاملات، سفارشات با قیمت متناسب را با یکدیگر منطبق و بعنوان عامل تسویه ریالی و پایاپای ارزی عمل می کند. تحقق سفارشات بازار ارز تجاری تابعی از میزان عرضه ارز در بازار و قیمت پیشنهادی خریدار ارز است. روشن است که قیمت پیشنهادی خریدار برای خرید ارز از جانب خریدار ارز و با ترجیحات او تعیین می شود پس در صورت پیشنهاد قیمت پایین تر از قیمتی که عرضه کنندگان حاضر به فروش ارز در آن هستند، منطقاً امکان تأمین ارز وجود نخواهد داشت.
ضمناً این نکته هم شایان توجه است که فرایند تخصیص ارز در سامانه معاملات صورت نمی گیرد و ارز تخصیص یافته و درحال تأمین، امکان خرید از راه سامانه معاملاتی مرکز مبادله ایران را دارد.
منبع: pooleman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب