ضرورت توسعه ابزارهای نوین در صنعت بیمه برای هم افزایی با بازارهای مالی
پول من: معاون نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، در دومین روز رویداد فینشورتک بر لزوم ایجاد ابزارهای جدید در صنعت بیمه و هم افزایی آن با بازارهای مالی تاکید کرد.
به گزارش پول من به نقل از مهر، حمید یاری، معاون نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار، در دومین روز رویداد فینشورتک، رویداد مشترک بانک و بیمه، با اشاره به تجربیات خود در عرصه بیمه و بازارهای مالی، اظهار داشت: خداوند بزرگ را شاکرم که فرصتی برقرار شد تا در جمع دوستان بانک نوروز سخنانی را مطرح کنم. به یاد می آورم که در سال ۸۷، در گفتگویی با دکتر محمدی، که درحال گذران تحصیلات خود در مقطع دکترا در رشته مالی بودم، در مورد انتخاب بازار مالی مناسب در وضعیت کشور بحث کردیم. یکی از نکات مهمی که در آن گفت و گو یاد شده قرار گرفت، موضوع بیمه بود.
یاری اضافه کرد: دکتر محمدی اشاره کردند که بازارهای مالی ما، خصوصاً بازار بورس و بازار بانک، به یک درجه از بلوغ رسیده اند، اما در بازار بیمه چنین وضعیتی مشاهده نمی گردد. در بازار بیمه، اوراق و ابزارهای خاصی که بتواند زمینه ساز رشد این صنعت باشد، وجود ندارد. این مساله موجب شد که من به عنوان پژوهشگر در عرصه بیمه وارد شوم و به بررسی ابزارها و شرایط کلی بپردازم.
وی اضافه کرد: در بررسی های خود، چند نکته مهم را که از همان زمان وجود داشت و به مواردی ایجاد انگیزه در این پروسه تبدیل می شد، شناسایی کردم. یکی از نکته های اصلی، وضعیت بیمه عمر در کشور بود. در آن زمان، ما ضریب نفوذ پایینی را در عرصه بیمه عمر داشتیم و این مساله نیاز به بررسی شرایط و فرآیندهای موجود داشت. یکی از اشکالات بزرگ که در مطالعاتم با آن روبرو شدم، این بود که ما می خواستیم افراد را قانع نماییم تا در کشوری با نرخ تورم بالا، که سال هاست با این وضعیت فراروی خود رو به رو است، پول های خودرا وارد کنند. با این وجود، وقتی که وعده هایی داده می شود که بطورمثال بعد از ۳۰ سال عدد خاصی به آنها پرداخت می شود، این رقم برای خیلی از آنها قابل درک و پذیرش نیست.
معاون نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به لزوم الگوبرداری از تجارب جهانی، اظهار داشت: این امر مرا بر آن داشت تا نگاهی به تجارب جهانی و فرآیندها و ابزارهایی که در کشورهای دیگر وجود دارد بیندازم. به یاد دارم که در آن زمان، به بررسی ابزارهای خاصی در عرصه بیمه پرداختم و متوجه شدم که بیمه به تنهایی، برمبنای توانمندی های خود، شاید نتواند آن پروسه رشدی را داشته باشد که انتظار می رود. لذا، نیاز است که به بازارهای دیگر، همچون بازار بانک و بورس، متصل شود.
یاری در ادامه به تجربه همکاری بانک و بیمه اشاره نمود و اظهار داشت: در آن زمان، بانکهای خصوصی، فضایی به وجود آورده بودند که بتوانند از امکانات شعب بیشتری بهره برداری کنند. وقتی به بانک وارد می شدیم، به وضوح می دیدیم که برخی افراد در آنجا بیمه می فروشند. اما در ادامه، این مساله به دردسرهای خاصی منجر شد؛ برای اینکه این افراد باید کارمندان یک شرکت بیمه نیز باشند. نتیجه این وضعیت، عدم رضایت خیلی از مدیران بانکها و فضای مدیریتی سختی بود؛ به شکلی که بیشترین خلاقیتی که به خرج داده بودند، قرار دادن یک صندلی برای فروش بیمه در شعب بود.
وی با اشاره به ابزاری که به عنوان تز پژوهشی خود انتخاب نموده بود، اظهار داشت: ابزاری که به عنوان تز پژوهشی انتخاب کردم، موضوع اکوئیتی لینک لایف اینشورنس بود. این شیوه به صورتی به بیمه های عمر متصل می شود و به شکلی طراحی شده است که بجای وابستگی به شرایط نرخ ریالی و تورمی کشور، به یک شاخص جهانی مرتبط می شود. به این ترتیب، بیمه نامه های عمر می توانند بر طبق این فاکتورها قیمت گذاری شوند. خدا را شکر می کنم که بعد از دفاع از این تز در سال ۹۴، چندین شرکت بیمه به این مدل پیوسته اند و مبادرت به اجرای آن کرده اند که این خود مایه مباهات است.
یاری با اشاره به تحولات مثبت اخیر، اضافه کرد: در طول این مدت، تحولات مثبتی نیز رخ داده است، با اینحال بیشتر فینتک ها هنوز بیشتر بر بخش پرداخت متمرکز هستند، و باید تلاش نماییم تا این فضای توسعه را گسترش دهیم و به بازار بیمه نیز بسط دهیم. باتوجه به ظرفیتهای موجود، باید بتوانیم ابزارهای جدیدی را به بازار بیمه معرفی نماییم و به ایجاد هم افزایی (Synergy) بین بازارهای مالی بپردازیم؛ بطوریکه شرکت های بیمه بتوانند به توسعه و پیشرفت صنعت بیمه کمک کنند.
وی تاکید کرد: هم اکنون، ابزارهای جذاب بسیاری در بازار بورس وجود دارد، اما این ابزارها غالباً مختص به خود بازار بورس هستند. نیاز داریم که نوآوری ها و ابزارهای جدید را به دنیای بیمه وارد نماییم و به بازاری های مالی تعمیم دهیم. این امر خصوصاً در حوزه بورس و بانکداری کاربردی خواهد بود. هم اکنون، طرح هایی مبتنی بر سند باکس ها وجود دارد که می تواند زمینه ساز ورود ابزارهای جدید به بازار شود. خوشبختانه، بیمه مرکزی نیز این موقعیت را فراهم آورده است که بیمه های نوین طراحی شوند و بطور انحصاری به مدت چند سال در اختیار طراحان قرار گیرد تا از آن حمایت شود.
یاری هشدار داد: اگر شرکت های بیمه بخواهند در این بازار که دارای پتانسیل های زیادی است، سهمی کسب کنند، نمی توانند تنها با نرخ شکنی به این هدف برسند. آن چه که باید انجام دهند، معرفی ابزارهای جدید و ورود به بازارهای جدید است تا بتوانند به روند توسعه و نوآوری بپردازند. در غیر این صورت، اگر بخواهند فقط در پی رقابت تخریبی با یکدیگر باشند و از یکدیگر مشتری بگیرند، در نهایت همه ضرر خواهند کرد. چونکه نرخ های بیمه ای که برمبنای معادله های محاسباتی اکتوری محاسبه می شوند، باتوجه به شرایط اقتصادی همیشه دارای ضریب خسارت بالایی خواهند بود.
وی اظهار داشت: به عنوان عضو هیات مدیره سازمان، این قول را به دوستان می دهم که از هر ابزاری که می تواند در این پروسه مؤثر باشد، حمایت نماییم. همین طور تلاش خواهیم کرد تا فضایی مثبت برای کارهای مالی و پیشرفت صنعت بیمه فراهم آوریم. امیدوار هستم با بوجودآوردن هم افزایی بین بورس، بیمه و بانک، بتوانیم ابزارهایی را ارائه نماییم که برای مردم جذاب و کاربردی باشد. به ویژه که مردم در وضعیت فعلی بسیار آگاه تر از گذشته شده اند و می دانند که باید به مدیریت درآمد و ثروت خود توجه نمایند، برای اینکه در غیر این صورت ممکنست ثروت خودرا از دست بدهند.
یاری در آخر تاکید کرد: لازم است که به اپلیکیشن ها و تکنولوژی های جدید توجه بیشتری داشته باشیم و تنها به ابزارهای سنتی بسنده نکنیم. امیدوار هستم با اتخاذ رویکرد های نوین و وجود ابزارهای جدید، شرایط بهتری برای فعالان بازارهای مختلف، خصوصاً بازارهای مالی، فراهم شود.
منبع: pooleman.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت کاربران پول من در مورد این مطلب