ابلاغ تکالیف بودجه 1404 به بانک ها برای اعطای تسهیلات

ابلاغ تکالیف بودجه 1404 به بانک ها برای اعطای تسهیلات پول من: بانک مرکزی تکالیف بودجه 1404 را برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در عرصه های ازدواج، فرزندآوری، جهیزیه، مسکن، اشتغال و پشتیبانی از خانواده های ایثارگران و زندانیان نیازمند به بانکها ابلاغ نمود.



به گزارش پول من به نقل از مهر، بانک مرکزی تکالیف قانونی در رابطه با قانون بودجه سال ۱۴۰۴، در رابطه با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه «ازدواج»، «فرزندآوری»، «تأمین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی»، «ودیعه، خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم به بعد»، «کمک به زندانیان نیازمند و زندانیان زن»، «خرید خودرو داخلی خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران»، «اشتغال» و «مسکن محرومین» را به بانکهای عامل ابلاغ نمود.
حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مقرر شده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مطابق با قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت، قانون جامع خدمات-رسانی به ایثارگران، قانون پشتیبانی از حقوق معلولان، قانون جهش تولید دانش بنیان، ماده (۷۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مبحث پرداخت تسهیلات به ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، افزایش مهارت های شغلی زنان مبحث ماده (۷۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت، حداقل دو هزار و هفتصد هزار میلیارد (۲.۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکرشده در قوانین فوق اختصاص دهد.
اولویت با تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن می باشد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۴، سقف کلی تسهیلات قرض الحسنه، سهم هر یک از بانکها در پرداخت این تسهیلات متناسب با سهم از سپرده های قرض الحسنه شامل جاری و پس انداز و سهمیه هر یک از تکالیف قانونی به شکل سرجمع و شرایط مشمولین را ابلاغ نماید. مبلغ انفرادی تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نسبت به مبالغ مصوب در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، ده درصد (۱۰%) افزایش خواهد یافت و برای مصارف دیگر شامل ازدواج، تامین مسکن مشمولان ماده (۳ مکرر) قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران، تامین مسکن افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر، ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، معادل مبالغ مصوب در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ تعیین می شوند.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری، از حکم مبحث ماده (۱۰) قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۲۹‏/۷‏/۱۳۶۳ مستثنی است. مسئولیت حُسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، موسسات اعتباری و تمام مدیران و کارکنان ذی ربط می باشد. بعد از اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، موسسات اعتباری مکلفند بر مبنای ماده (۷) قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها همچون با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.
مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع صدر این تبصره با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج سازندگی جهت تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی زوج هایی که از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری استفاده نکرده اند به نهادهای مذکور اختصاص می یابد. در صورتیکه تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ این جز عملکرد نداشته باشد، منابع آن صرف پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری می شود.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر سه ماه یک مرتبه به کمیسیون های اجتماعی، اقتصادی، برنامه و بودجه و محاسبات و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «ازدواج و فرزندآوری» به شبکه بانکی
این بانک تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری را به ترتیب مطابق با مواد ۶۸ و ۱۰ پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت به شبکه بانکی ابلاغ نمود. براین اساس، به منظور پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۴، موارد ذیل شرح زیر است:
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (موضوع ماده ۶۸ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت)
۱. سقف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج هایی که در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ ازدواج آنها بیشتر از ۴ سال نگذشته باشد، مبلغ سه میلیارد (۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله تعیین می شود.
۲. سقف این تسهیلات برای زوج های زیر بیست و پنج سال و زوجه های زیر بیست و سه سال، مبلغ سه میلیارد و پانصد (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعیین می شود.
تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری (موضوع ماده ۱۰ قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت)
۱. سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری برای فرزندانی که در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ تولد آنها بیشتر از ۲ سال نگذشته باشد، با رعایت شروط مندرج در قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت به شرح ذیل تعیین می شود:
۱‏-۱‏- به ازای فرزند اول چهارصد و چهل میلیون (۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۳۶ ماه
۲‏-۱‏- به ازای فرزند دوم هشتصد و هشتاد میلیون (۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۴۸ ماه
۳‏-۱‏- به ازای فرزند سوم یک میلیارد و سیصد و بیست میلیون (۱.۳۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۶۰ ماه
۴‏-۱‏- به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون (۱.۶۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۷۲ ماه
۵‏-۱‏- به ازای فرزند پنجم و بیشتر دو میلیارد و دویست میلیون (۲.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال. با بازپرداخت ۸۴ ماه
۲. تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری بدون الزام به سپرده گذاری و با شش ماه دوره تنفس برای شروع اقساط پرداخت می شود.
حسب بند مزبور مسؤولیت حُسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، موسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی ربط می باشد. بر این اساس، ضروری است نظارت کافی و مستمر از جانب آن بانک بر عملکرد تسهیلات پرداختی مورد اشاره با توجه سهمیه تعیین شده از جانب این بانک، صورت پذیرد. همچنین، با عنایت به افزایش فزاینده تعداد متقاضیان در صف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری، ترتیبی اتخاذ شود تا نسبت به تعیین شعبه و پرداخت تسهیلات به کلیه متقاضیانی که پیش از سال ۱۴۰۴ ثبت نام کرده اند، تسریع شود. گفتنی است، متقاضیانی که قبلاً در سامانه مربوطه ثبت نام کرده اند، در اولویت پرداخت تسهیلات مورد اشاره می باشند و تسهیلات مذکور با عنایت به شرایط متقاضی، برای کلیه افراد در صف مطابق با مبالغ مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، قابل پرداخت می باشد.

دستورالعمل تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری نیز، متعاقباً ابلاغ خواهد گردید. با توجه به مراتب فوق، خواهشمند است دستور فرمائید ضمن ابلاغ مراتب به واحدهای اجرایی ذی ربط و ارسال نسخه ای از آن به این بانک، نسبت به تسریع در پرداخت تسهیلات موصوف به کلیه شعب آن بانک در سرتاسر کشور، اقدام نمایند.‏
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «تأمین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی» به ۶ بانک عامل
همچنین این بانک طی بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۱۹۲۷ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳ به بانک عامل ملی ایران، سپه، رفاه کارگران، پارسیان، کارآفرین و سینا، وام قرض الحسنه تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی را ابلاغ نمود. براین اساس تسهیلات مذکور به متقاضیان با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج سازندگی جهت تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی زوج هایی که از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری استفاده نکرده اند به نهادهای مذکور اختصاص می یابد.
حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مقرر شده است: مبلغ پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از منابع صدر این تبصره با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج سازندگی جهت تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی زوج هایی که از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری استفاده نکرده اند به نهادهای مذکور اختصاص می یابد. در صورتیکه تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ این جز عملکرد نداشته باشد، منابع آن صرف پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری می شود. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش تفصیلی عملکرد این بند را هر سه ماه یک مرتبه به کمیسیون های اجتماعی، اقتصادی، برنامه و بودجه و محاسبات و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
همچنین با توجه به مفاد بند قانونی مذکور در مورد سقف فردی و مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه تامین جهیزیه موارد را به شرح ذیل به استحضار می رساند:
۱‏- مشمولین شامل زوج هایی می باشند که از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری استفاده نکرده اند و با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کل کشور، ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان بسیج سازندگی جهت تامین جهیزیه کالای ایرانی و لوازم خانگی و دریافت تسهیلات مورد اشاره به آن بانک رجوع می کنند.
۲‏- شرایط مشمولین، سقف فردی و دوره بازپرداخت تسهیلات مذکور مطابق با شرایط و سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج است.
۳‏- توزیع دستگاهی و دستورالعمل اجرایی مربوطه متعاقباً ارسال خواهد شد و ضروری است آن بانک نسبت به ارسال عملکرد مربوطه هر سه ماه یک مرتبه به این بانک جهت ارسال به نهادهای نظارتی ذیربط اقدام نماید.
۴‏- در صورتیکه آن بانک تا پایان آبان ماه سال ۱۴۰۴ عملکردی بابت این جز نداشته باشد، سهمیه آن می باید از جانب بانک به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یا فرزندآوری اختصاص پیدا کند.
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «ودیعه، خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم به بعد» به ۵ بانک عامل
بانک مرکزی، تسهیلات تسهیلات قرض الحسنه ودیعه، خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم به بعد یا ساخت یا خرید خانوارهای بدون مسکن در بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۲۴۴۲ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳ را به پنج بانک عامل ملت، تجارت، صادرات ایران، پست بانک و مسکن را ابلاغ نمود.
لازم به ذکر است سقف فردی تسهیلات ودیعه یا ساخت یا خرید خانوارهای بدون مسکن که از ۰۱/‏۰۱/‏۱۳۹۹‬ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می شوند، مبلغ ۳ میلیاردریال با دوره بازپرداخت حداکثر ۲۰ سال است.
حسب فراز پایانی بند (ث) تبصره (۱۵) مقرر شده است: بانک مرکزی مکلف است به شکل هر سه ماه یک مرتبه گزارش عملکرد اجزا بند «ث» این تبصره را به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. بر این اساس، آن بانک موظف است نسبت به اعلام عملکرد بند مذکور به شکل سه ماهه (پایان هر فصل) جهت ارسال به این بانک اقدام نماید. همینطور آن بانک می باید لیست شعبی را که در سطح کشور نسبت به پرداخت تسهیلات مذکور اقدام می نمایند، در تارنمای خود به صورت مشخص جهت اطلاع متقاضیان منتشر و نسخه ای از آنرا برای این بانک ارسال نماید.
در خصوص گرفتن ضامن از متقاضیان آن بانک می باید بعد از اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، موسسات اعتباری مکلفند بر مبنای ماده (۷) قانون تامین مالی تولید و زیرساخت ها همچون با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همینطور مسؤولیت حُسن اجرای این بند بر عهده آن بانک و تمام مدیران و کارکنان ذی ربط است.
همچنین دستورالعمل اجرایی مربوطه متعاقباً ارسال خواهد شد. با توجه به مراتب فوق، خواهشمند است دستور فرمایند ترتیبی اتخاذ گردد تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، مبحث به واحدهای اجرایی ذیربط در سرتاسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «کمک به زندانیان نیازمند و زندانیان زن» به ۴ بانک عامل
همچنین بانک مرکزی طی بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۲۵۴۱ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳ به سبب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه ۱۴۰۴ و ماده (۷۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مبحث پرداخت تسهیلات به ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، این بانک به منظور پرداخت تسهیلات قرض الحسنه کمک به زندانیان نیازمند و زندانیان زن در سال ۱۴۰۴، را به چهار بانک صادرات ایران ملت، تجارت و بانک ملی ایران ابلاغ نمود.
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «مسکن محرومین» به ۸ بانک عامل
گفتنی است بانک مرکزی مطابق با ابلاغ بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، تسهیلات قرض الحسنه مسکن محرومین را طی بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۲۵۸۵ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳ را به ۸ بانک سپه، کشاورزی، رفاه کارگران، ملی ایران، بانک ملت، صادرات ایران، تجارت و پارسیان ابلاغ نمود.
لذا، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مسکن محرومین در سال ۱۴۰۴، به شرح ذیل قابل اقدام است:
تسهیلات مذکور به افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوطه و تأیید سامانه رفاه ایرانی ها بر مبنای قرار داشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی تا سقف چهار میلیارد (۴.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال قابل اعطا است.
لازم به ذکر است، دستورالعمل اجرایی و توزیع استانی سهمیه های مذکور متعاقباً ارسال خواهد شد. همچنین، آن بانک می باید عملکرد تسهیلات مذکور را به شکل دو ماه یک مرتبه برای این بانک ارسال نماید. با توجه به مراتب فوق، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، مبحث به واحدهای اجرایی ذیربط در سرتاسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «خرید خودرو داخلی خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران» به ۶ بانک عامل
یادآور می شود بانک مرکزی طی بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۲۵۵۳ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، حسب بند (ب) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور را به ۶ بانک ملی ایران، صادرات ایران، سامان، شهر، پارسیان و دی ابلاغ نمود.
حسب بند (ب) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور که طی آن مقرر شده است: " وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان پنجاه درصد (۵۰٪) و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات مبحث ماده (۴۵) قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران مصوب ۳‏/۴‏/۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی استفاده ننموده اند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه نماید. در مورد سایر مشمولان قانون مذکور از محل تسهیلات قرض الحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام می شود.
آئین نامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف دو ماه بعد از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می رسد و گزارش عملکرد این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت هر سه ماه یک مرتبه به کمیسیون های برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.
همچنین حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ که در آن مقرر شده است: مبلغ انفرادی تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نسبت به مبالغ مصوب در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، ده درصد (۱۰٪) افزایش خواهد یافت و برای مصارف دیگر شامل ازدواج، تامین مسکن مشمولان ماده (۳ مکرر) قانون جامع خدمات - رسانی به ایثارگران، تامین مسکن افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر، ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، معادل مبالغ مصوب در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ تعیین می شوند.
همچنین در فراز پایانی بند (ث) تبصره (۱۵) مقرر شده است؛ "بانک مرکزی مکلف است به شکل هر سه ماه یک مرتبه گزارش عملکرد اجزا بند «ث» این تبصره را به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند. بر این اساس، آن بانک موظف است نسبت به اعلام عملکرد بند مذکور به شکل سه ماهه (پایان هر فصل) جهت ارسال به این بانک اقدام نماید.
گفتنی است آیین نامه اجرایی مربوطه متعاقباً و بعد از تصویب هیات محترم وزیران، ارسال خواهد شد. با توجه به مراتب فوق، خواهشمند است دستور فرمایند ترتیبی اتخاذ گردد تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، مبحث به واحدهای اجرایی ذیربط در سرتاسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
ابلاغ تسهیلات قرض الحسنه «اشتغال» به ۲۳ بانک عامل
گفتنی است، این بانک طی بخشنامه شماره ۰۳.۳۲۲۶۲۸ مورخ ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، با هدف توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای اقشار نیازمند از راه ایجاد اشتغال همچون مشاغل خُرد و خانگی با رویکرد زنجیره های تولیدی، تسهیلات قرض الحسنه اشتغال و رساند حسب جز (۹) بند (الف) و جز (۷) بند (ب) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به ۲۳ بانک عامل سپه، ملی ایران، پست بانک، صنعت و معدن، توسعه صادرات ایران، کشاورزی، سینا، صادرات ایران، ملت، پارسیان، ایران زمین، تجارت، رفاه کارگران، پاسارگاد، سامان، شهر، کارآفرین، گردشگری، قرض الحسنه رسالت، قرض الحسنه مهر ایران، اقتصاد نوین، توسعه تعاون و دی ابلاغ نمود.
به آگاهی می رساند حسب جز (۹) بند (الف) و جز (۷) بند (ب) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مقرر شده است؛ "مبلغ یک میلیون میلیارد (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال منابع قرض الحسنه بانکی، در جهت ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت، قانون پشتیبانی از حقوق معلولان و قانون ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی مصوب ۲۲‏/۲‏/۱۳۸۹ و تسهیلات مبحث ماده (۷۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و با هدف توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای اقشار نیازمند از راه ایجاد اشتغال همچون مشاغل خُرد و خانگی با رویکرد زنجیره های تولیدی، تسهیلات قرض الحسنه اشتغال به شرح زیر پرداخت گردد:
۷‏-۱‏- معادل چهارصد هزار میلیارد (۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از تسهیلات مبحث جز (۹) بند «الف» این تبصره به صورت مساوی در اختیار هیات امنای حساب های استانی پیشرفت و عدالت قرار خواهد گرفت. منابع قرض الحسنه مبحث این تبصره با رعایت موازین شرعی و بند «ب» ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت قابلیت تجمیع یا هم افزایی با سایر منابع را دارد.
۷‏-۲‏- جهت پشتیبانی از اشتغال، در چهارچوب مصوبات کمیته هماهنگی اشتغال استان ها، معادل ششصد هزار میلیارد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تسهیلات مبحث جز (۹) بند «الف» این تبصره با رعایت اجزا (۱) و (۲) بند «الف» ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت با اولویت زنان سرپرست خانوار با هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اختصاص می یابد. سهم هریک از اجزا مزبور طی سازوکار جز (۵) بند «پ» این تبصره و برپایه میزان عملکرد سال ۱۴۰۲ و سایر شاخصهای مندرج در ماده (۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت حداکثر تا پایان نیمه اول اردیبهشت ماه به تصویب هیات امنا حساب ملی پیشرفت و عدالت می رسد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سهم بانکها از تامین منابع مالی جز (۹) بند «الف» این تبصره را ظرف یک ماه از لازم الاجراء شدن این قانون مشخص و ابلاغ نماید. سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی مکلف است ماهانه گزارش تفصیلی عملکرد و روش اجرای احکام این بند را جز به جز به مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
همچنین ضروری است عملکرد مربوطه جهت ارسال به مراجع ذیربط به شکل ماهانه برای این بانک ارسال شود. دستورالعمل اجرایی مربوطه حسب بند (پ) این تبصره متعاقباً ارسال می شود. با توجه به مراتب فوق، خواهشمند است دستور فرمایند ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، مبحث به واحدهای اجرایی ذی ربط در سرتاسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.‏‏


منبع:

1404/01/03
13:14:59
5.0 / 5
48
تگهای خبر: اقتصاد , امور اقتصادی , بانك , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
کامنت کاربران پول من در مورد این مطلب
کامنت شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
کامنت:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما

پول من، همراه شما در راه موفقیت مالی