اینترنت چرا کند است؟

اینترنت چرا کند است؟ به گزارش پول من وزارت ارتباطات روی سرعت تاکید دارد اما مشکلات پارامترهای کیفی شبکه ارتباطی کشور هم این روزها سبب اعتراض کاربران شده است.



به گزارش پول من به نقل از ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «گلایه های کاربران از کیفیت اینترنت پایانی ندارد. باآنکه متولیان این حوزه توضیحاتی در مورد افت کیفیت و سرعت اینترنت عرضه می دهند اما شبکه های اجتماعی مملو از اعتراض به وضعیت اینترنت کشور است؛ به صورتی که اخیرا رئیس کارگروه یادگیری الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به تاثیر کندی اینترنت در آموزش مجازی اظهار داشت: اختلالات در کیفیت و سرعت اینترنت در چند ماه گذشته افزایش پیدا کرده و باعث آزار و اذیت در برگزاری کلاس ها و امتحانات شده است. هر چند مقام های وزارت ارتباطات طی روزهای گذشته بر مساله خوب بودن سرعت اینترنت موبایل تاکید داشته اند اما به نظر می آید علاوه بر سرعت این اختلال در کیفیت اینترنت است که سبب اعتراض مردم و حتی بدنه دولت شده است.

بعضی از کاربران این کندی را به موضوعات مختلف مرتبط می دانند اما روزنامه همشهری در گفتگو با نعیم فرهادیان، کارشناس شبکه کوشیده که علل فنی افت کیفیت را بررسی کند.

عامل DNS

نعیم فرهادیان اولین عامل را که می تواند روی کیفیت اینترنت تأثیرگذار باشد، DNS می داند. او ضمن اشاره به اینکه مهم می باشد که DNS Server از چه نوع باشد، ادامه می دهد: «این مبحث از یک ISP به ISP دیگر می تواند متفاوت باشد. یعنی یک ISP امکان دارد DNS خویش را استفاده نماید، یک ISP امکان دارد DNS مخابرات یا یکی دیگر DNS زیرساخت را استفاده نماید.»

به گفته فرهادیان «اگر یک ISP از یک DNS Server خوب برای کاربرانش استفاده نماید، زمان DNS Query کاسته می شود و کاربر بین نیم تا یک ثانیه برای بازکردن هر وب سایت جلو می افتد.»

فرهادیان ضمن اشاره به اینکه DNS مهم ترین عاملی است که وب سایت ها و اپلیکیشن ها برای بالاآمدن به آن نیاز دارند، می گوید: «اختلال (عمدی یا غیرعمدی) روی DNS دسترسی به سایت ها و اپلیکیشن ها را با مشکل مواجه می کند.»

با این حال او اعتقاد دارد که اختلالات اخیر با DNS مرتبط نیست و اعتقاد دارد که «کندی فعلی خیلی بیشتر از آن چیزی است که DNS بتواند تأثیرگذار باشد.»

عامل packet lost

به طور کلی اینترنت شامل بسته هایی است که درحال رفت و برگشت هستند. اگر این بسته ها در راه گم شوند، سبب می شود که کاربر احساس کند که اینترنت کند شده است. فرهادیان اعتقاد دارد این مورد هم می تواند، عمدی یا غیر عمدی باشد.

به گفته او «به عنوان مثال در مورد اینستاگرام، لینک ما با ارمنستان ۴۰۰ گیگابیت است. در صورتیکه این لینک پر شده باشد، اگر یک کاربر روی این لینک یک بسته (packet) بفرستد، قاعدتا این بسته در راه «دراپ» می شود.»

این کارشناس به توییت چند روز پیش خود درباره عمدی بودن پکت لاست در گیت هاب اشاره می کند اما اعتقاد دارد که در مورد اینستاگرام پکت لاست، عمدی نیست و به ن ظر می رسد که چون لینک آن پر شده با اختلال مواجهیم.

انتخاب مسیر

این کارشناس در توضیح عامل «انتخاب مسیر» با فرض اینکه زیرساخت، دو لینک به ارمنستان دارد که یکی یک ترابیت و لینک دیگر دو ترابیت است، می گوید: «قاعدتا ترافیک باید پخش شود، چونکه همه ترافیک را نمی توان از لینک یک ترابیتی یا دو ترابیتی فرستاد.»

فرهادیان ضمن اشاره به اینکه مثلاً مسیر یک ترابیتی امکان دارد ۱۰ میلی ثانیه و مسیر دو ترابیتی امکان دارد ۱۰۰ میلی ثانیه باشد، تفاوت تأخیر (latency) این دو مسیر را مورد توجه قرار می دهد. به قول او «زیرساخت انتخاب مسیر را به صورت دستی انجام می دهد. بعنوان مثال وقتی یک لینک پر می شود، فرضا برخی از کاربران همراه اول را از یک لینک به لینک دیگر منتقل می کند اما مساله این است که طی همین جابه جایی کیفیت اینترنت کابران تغییر می کند.»

کیفیت اتصال کاربر به اپراتورها

کارشناس شبکه ضمن اشاره به اینکه مواردی که برشمرد با این فرض بود که ما وسط دیتاسنتر قرار داریم و به صورت مستقیم به زیرساخت وصل هستیم، می گوید: «اما حقیقت این است که ما مستقیم به زیرساخت وصل نیستیم. بعنوان مثال کاربر از دیتای موبایل استفاده می نماید و بسته به اینکه موبایل کاربر چند خط اینترنت داشته باشد، کیفیت اینترنت (پهنای باند، پکت لاست و جیتر) تغییر می کند.»

فرهادیان با یادآوری کیفیت مناسب اینترنت همراه در ابتدای راه اندازی، به افزایش کاربران اینترنت موبایل و آغاز مشکلات اشاره می کند. به قول او «مردم به حدی از دیتای موبایل استفاده کردند که حالا تعداد کاربران موبایل با جمعیت کشور حدودا برابری می کند.»

فرهادیان نتیجه می گیرد که «دکل های بی تی اس اشباع شده اند و دیگر نمی توانند پاسخگوی این حجم از کاربران باشند.»

سرعت اینترنت کشور

بررسی رتبه بندی سرعت اینترنت کشور در سایت اسپیدتست، در زمان تهیه این گزارش از آن حکایت می کند که سرعت اینترنت همراه در ایران بدون تغییر نسبت به چند روز گذشته در رتبه ۷۷ قرار دارد که میانه جدول سرعت اینترنت موبایل در جهان بشمار می رود. با این وجود رتبه اینترنت ثابت کشور در مقایسه با روزهای پیش نشانگر آن است که با دو پله صعود به رتبه ۱۴۱رسیده است که حدودا اواخر جدول رتبه بندی کشورها قرار دارد.»





منبع:

1400/12/01
12:32:59
5.0 / 5
640
تگهای خبر: اپلیكیشن , اینترنت , دولت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
پول من
pooleman.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پول من محفوظ است

پول من

محاسبه گر پول شما